קיוביטס משחק לתרגול תפיסה מרחבית
קיוביטס משחק לתרגול תפיסה מרחבית הוא משחק חשיבה מאתגר במיוחד שמטרתו לתרגל את הראיה המרחבית התפיסה החזותית ולחדד את הזיכרון. קיימים שלושה סגנונות משחק לרמות אתגר וקושי שונים. המשחק מכיל ארבעה מגשי עץ, 32 קוביות בארבעה צבעים שונים (כחול, אדום, ירוק וסגול) ו90 קלפים. מטרת המשחק צבירת הקלפים הגדולה ביותר לאחר 9 סיבובי משחק. הצבירה נעשית באמצעות סידור הקוביות בהתאם לצורה על הקלף.
נסו ליצור באמצעות 16 הקוביות שברשותכם את הצורה שעל הקלף. חשיבה מהירה, תפיסה חזותית, מזל וזכרון מחודד חיוניים לניצחון במשחק. משחקים בסבבים כאשר כל סבב הוא מרוץ. השחקן הראשון שיוצר את הצורה התואמת לקלף זוכה בסבב ובקלף. השחקן שזוכה בהכי הרבה קלפים – הוא המנצח. המשחק מיועד ל 2-4 משתתפים בגילאי שמונה פלוס. קיוביטס משחק לתרגול תפיסה מרחבית הוא משחק מרתק נוסף מבית פוקסמיינד.
קיוביטס משחק לתרגול תפיסה מרחבית – הוראות משחק
ניתן לשחק בקיוביטס משחק לתרגול תפיסה מרחבית בשלוש דרכים:



תפיסה מרחבית
תפיסה מרחבית היא היכולת לזהות, לתפוס ולעבד מידע הנוגע לצורתם ומיקומם של גירויים במרחב. התפיסה המרחבית כוללת מספר יכולות קוגניטיביות: יכולת חזותית, יכולת התמצאות מרחבית, ויכולת רוטציה מנטלית. רוטציה מנטלית היא היכולת לסובב באמצעות החשיבה והדמיון ייצוגים של אובייקטים דו ותלת מימדיים.
התפיסה המרחבית נחוצה כדי להבין ולהעריך העולם, מפני שהוא גאומטרי ביסודו. היא מאפשרת לתפעל חפצים וכלים תוך שימוש ביכולת לדעת מהי הדרך שבה יש להניע את היד כדי לאחוז במזלג. כמו כן, היא מאפשרת להתמצא בסביבה הפיזית ולמצוא את דרכו למקומות שונים. פיתוח תובנה מרחבית וכישורים מרחביים הינה מטרה מרכזית משום שהיא מתייחסת לעולם האמיתי ולאופן שבני האדם מתמצאים בו. ללא תובנה מרחבית ואוצר מילים המתאר אותה לא נוכל לשוחח על מיקומם של עצמים במרחב או על היחסים בין העצמים לא נוכל לדמיין שינויים החלים במרחב כאשר צורות מחולקות או נעות במרחב.
קשר בין לקויות למידה ותפיסה מרחבית
בתחום לקויות הלמידה וקשיי ההתפתחות, מוכרת קבוצת ילדים המראים אנטליגנציה תקינה ויכולת מילולית גבוהה, אך מלווה בקשיים ביכולות המרחביות. קשים אלו מתבטאים גם במישור הלימודי והאקדמי. יש חוקרים הטוענים כי אחד המקורות לקשיים אלו הם לקות בעיבוד המידע בהמיספרה הימנית. לדבריהם, ילדים אלו מעדיפים למידה בערוצים שמיעתיים. ההעדפה לעיבוד מידע שמיעתי על פני עיבוד מידע חזותי עלול לגרום לקשיים בתחום הלימודי, בהבנת הנקרא, בכתב היד, ובאריתמטיקה ומדעים.